If you don’t pick a day to relax, your body will pick it for you…

Många upplever stress som ett problem men egentligen är stress en bra och livsnödvändig funktion. Stress gör att du under pressade situationer kan prestera bättre då stresshormoner och endorfiner utsöndras. Kroppen är byggd för att klara av stress men när du utsätts för stress under en längre tid, psykiskt eller fysiskt, uppstår negativa effekter.

Ganska ofta har vi ett smockat schema, många måsten och vi hinner inte med pauser. Men det är när du har som allra mest på ditt ”schema” som du behöver prioritera pauser. Det är då du behöver det som allra mest. If you don’t pick a day to relax, your body will pick it for you…

För att ha en bra balans i livet behöver du lagom mängd aktivitet och lagom mängd vila. Många stressar idag med för mycket aktiviteter och prioriterar inte vila och återhämtning.

När jag börjar arbeta igen i höst är jag inställd på att det kommer att vara tufft. Det kommer då vara extra viktigt att planera in återhämtning och pauser. Jag kommer börja arbeta 3 h i veckan vid 3 tillfällen (måndag, onsdag och fredag). Försäkringskassan vill egentligen att arbetstimmarna ska vara jämnt fördelade under veckan. Det är därför viktigt att din läkare skriver betydelsen av återhämtning mellan arbetspassen och hur fördelningen av timmarna ska vara.

Fundera gärna på hur du skulle kunna planera in mer återhämtning i ditt liv och din vardag. Både kortare pauser men även längre tider för återhämtning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *