Om Stressfrid – Linda Henriksson

OM STRESSFRID

LINDA HENRIKSSON

Stressfrid grundades 2019 av Linda Henriksson som då hade varit sjuk med utmattningssyndrom i drygt två år.

Linda Henriksson föddes 1985 i Göteborg och bor tillsammans med man och två barn i Torslanda som ligger i utkanten av Göteborg. Hon är fastighetsmäklare, egenföretagare och författare.

Förhoppningen med Stressfrid är att bidra med acceptans, medvetenhet och förståelse för sjukdomen utmattningssyndrom.

BOKEN STRESSFRID

SÅ BLIR DU FRISK FRÅN UTMATTNINGSSYNDROM

En personlig skildring om livet med utmattningssyndrom samt praktiska och konkreta råd om hur du blir frisk med stöd från forskare och experter.

En praktisk handbok med fokus på konkreta lösningar. Hur minskar du på stressen och hur kan du genom andning lugna din kropp? Hur lyckas du med sömnen när din kropp är stressad och vad kan du göra för att uppnå den reparerande djupsömnen? Varför har du ångest och vad kan du göra för att dämpa den?

Vad är viktigt att få med i läkarintyget och vad gör du om Försäkringskassan nekar dig rätten till sjukpenning? Dessa är några av frågorna som besvaras i boken.

I boken får du ta del av personliga berättelser samt tips från experter och forskare inom bland annat sömn, kost, fysisk aktivitet, självkänsla, stress och sjukförsäkring. Boken riktar sig till dig som är sjuk på grund av stress men också till din omgivning.

Ett kapitel är tillägnat anhöriga för att de ska få förståelse för vad du som drabbad går igenom.

Klicka här för att läsa mer om boken och köpa den.

UPPDRAG GRANSKNING

SJUKT STRESSAD

Följ fyra kvinnor som alla blivit sjuka på grund av stress.

För att skapa förståelse för sjukdomen utmattningssyndrom och för att andra som drabbas av sjukdomen ska veta att de inte är ensamma valde Linda Henriksson att delta i dokumentären. Klicka på länken för att komma till dokumentären. 

Klicka här för att komma till dokumentären som visas på SVT Play.

PRESTATIONSPODDEN

LÄRDOMAR AV EN UTMATTNING

”När Linda drabbades av utmattning så ville hon ta reda på hur hon skulle bli frisk och sprida till andra. Hon skrev boken Stressfrid och dessutom skapade hon ett jättefint instagramkonto med tips om hur man tar sig ur en utmattning och lär sig leva med det. Lyssna till en härligt kvinna.”

– Caroline Norbelie , Prestationspodden