SELLERIJUICE

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Varje morgon dricker jag ett stort glas sellerijuice. Den ska drickas innan frukost (ca 30 min) och jag brukar ta 1,5-2 paket selleri varje gång.

Efter att jag druckit brukar jag göra apelsinjuice med lite ingefära i. Detta dricker jag till frukosten och barnen älskar den! Tycker det känns underbart att starta dagen genom att boosta kroppen med bra näring.

VARFÖR SELLRIJIUCE?

Det finns många fördelar med sellerijuice. Nedan listar jag några av anledningarna till varför jag dricker juicen varje morgon.

Hjälper till att återställa binjurarna vilket är extra viktigt efter långvarig stress

Selleri innehåller mineralsalter som behövs för det centrala hjärnsystemet

Stärker produktionen av sköldkörtelhormonet T3

Stöttar kroppen mot stress

Juicen är mycket antiinflammatorisk

Främjar matsmältningssystemet som många utmattade kan få problem med.

SÅHÄR GÖR DU:

Hur: Du mixar sellerin i en slowjuicer eller en råsaftscentrifug. Om den mixas ska man sila bort fruktköttet så att man bara får saften. Det är viktigt att juicen ska vara ren sellerijuice och inte blandas med någonting annat. Om du endast har en mixer behöver du sila och kan du använda en nötmjölkspåse eller en silduk.

När: 20-30 min innan frukost på tom mage då levern samlar upp gifter, patogener m.m. under natten. Sellerijuicen hjälper då levern att skölja ut det förutsatt vi dricker på fastande mage. Juicen ska drickas direkt för bästa resultat.

Mängd: 16 ounces (ca 4,7 dl). Om mängden känns för mycket eller om man mår dåligt av den kan man börja med en mindre mängd och trappa upp längsamt.

(Skulle man vilja ta en paus någon gång kan man dricka 5 dl citronvatten istället. Du pressar då 1/2-1 citron i 5 dl vatten. 

RÅSAFTSCENTRIFUG

Det allra bästa och smidigaste är om du investerar i en råsaftcentrifug. Jag har hört de som provar med olika silar men att det inte går särskilt bra vilket leder till irritation och att det till slut ändå investerar i en råsaftscentrifug. 

Råsaftscentrifugen jag har är från PHILIPS. Jag tycker den är smidig att rengöra, pressar frukten med ett bra tryck så man får ut så mycket juice som möjligt och den har en bra storlek på behållaren för själva fruktköttet (så man kan göra flera safter samtidigt).

Vi har varit mycket nöjda med den. Jag brukar ofta göra sellerijuicen först, dricka den och under tiden göra apelsinjuice som hela familjen dricker till frukost. Det är ju så gott med färskpressad apelsinjuice och barnen älskar det!

2 svar på ”SELLERIJUICE”

 1. Hej Linda,

  Jag följde dig genom serien på SVT.

  Gick själv in i väggen februari 2018, så har varit sjukskriven i lite mer än 2 år. Det tog mig 1,5 år att förstå att jag var utmattad… Jag utvecklade hypokondri över alla symtom som dök upp så vården och min psykolog gav mig diagnosen hälsoångest.. men när jag nu förstår att den handlar om ren utmattning.

  Min fråga är om du fick kraftig hjärntrötthet? Jag orkar knappt vara social när det är som värst…. Jag blir liksom rädd eftersom man läser att all forskning visar att man får hjärnskador på riktigt ???
  Dessutom har jag väldigt svårt att gå ner i sömn, ligger som i en dvala liksom.

  Men just det här med tröttheten i huvudet är riktigt läskigt ju ?

  Tack för att du startar bloggen. Ska beställa boken också!

  Kram och hej!

  1. Hej Erika!
   Tråkigt att höra att du kämpar med utmattning.
   Utmattning innebär ofta en kraftig hjärntrötthet och det innebär även att sådant som man tycker är kul ”kostar” energi. Man får därför bli duktig på att snåla med sin energi och planera in återhämtning.
   Hoppas du mår bättre snart!

   kram Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *